Palvelut

Tutustu lähialueen palvelutarjontaan.
Täällä ei tekeminen lopu!

Vuosselin suosittu hiihtolenkki useine taukopaikkoineen kulkee kelopirttien lähistöllä eivätkä Rukan alueen alati kehittyvät palvelut ole kaukana. Muita palveluita löytyy pienen ajomatkan päästä Kuusamon kaupungilta. Kannattaa tutustua myös vapaa-ajan palveluihin laajemminkin keskusten ulkopuolelta, lähistöltä löytyy esimerkiksi lapsiperheiden suosikkipaikka Lammintupa, joissa on nähtävänä poroja ja huskyjä. Kesällä taas mökeiltä voi lähteä suoraan Karhunkierrokselle metsäpolkuja suunnistaen.

 

Rukan alueen palveluita ja aktiviteetteja

Talvella
Ruka on nimetty vuoden hiihtokeskukseksi v. 2003, 2014 ja 2019. Tunturilla riittääkin lunta aina lokakuun alusta toukokuun alkupäiville ja monenlaisia talvisia aktiviteettejä on tarjolla kaikille lomailijoille. Laskettelijoille ja telemark-hiihtäjille löytyy jokaiselle omaa tasoa vastaavat laskettelurinteet ja lumilautailijoille on rakennettu omat parkit.

Mikäli pidät perinteisemmästä talviurheilusta Ruka tarjoaa laajat, valaistut maastohiihtoladut, mukaanlukien Talvijärven koiraladun. Vuosselin suositulle ladulle pääsee myös suoraan Kelopirteiltä ja samaa reittiä pääset hiihtämään myös Rukajärven jäälle. Mökkialueen tuntumasta, tien varresta lähtee Vuosselin lenkille noin 1 km mittainen moottorikelkalla ajettu yhdysreitti (ei varsinainen latu),  ja vaaralta alaspäin laskeva reitti sisältää useampia vauhdikkaita mäkiosuuksia sekä moottorikelkkareitin ylityksen. Reitin käyttö on käyttäjien omalla vastuulla ja turvallisin vaihtoehto on kävellä se alaspäin. Vuosselin ladulle pääsee toki  myös ajamalla autolla Korpikahvilaan tai läheiseen Lammituvan latukahvilaan, josta löytyy monenmoista aktiviteettia erityisesti lapsille. Vanhoille asiakkaille tiedoksi, että Lammintuvan kahvilaan ajetaan nykyisin Tahkolanrannantien kautta. 

Mökeiltä pääset luonnollisesti myös ovelta metsään lumikenkäilemään, ja reippaan kävelymatkan päästä löytyy taukopaikaksi  Lammintupa tai Korpikahvila, joille toki pääsee myös teitä myöten reippaillen ilman lumikenkiä. Rukalta löytyy myös erityisesti lumikenkäilyyn suunniteltu valmis, merkitty reitti.   Vuosselin lenkin yhteydessä kulkee vuonna 2020 avatttu kävely- ja fatbikereitti. Sille pääsee myös mökeiltä yhdysreitin tai Lammintuvan kautta.   

Muitakin talvisia aktiviteetteja löytyy, esimerkiksi moottorikelkka-safarit, hiihtoratsastus tai vaikkapa pilkkiminen Rukajärvellä.  Mökkien alueella, myös hiihtoladun yhdysreitillä on asiakkailla ja ulkopuolisilla moottorikelkalla ajo on kuitenkin turvallisuussyistä kielletty, joten käytäthän vain virallisia moottorikelkkareittejä.

Eri harrastusvälineitä on mahdollista vuokrata useista eri paikoista Rukan ympäristöstä. Pakkasen puremia jäseniä voi lämmitellä Kelopirttien saunojen lämpimien löylyjen lisäksi myös Kuusamon Tropiikin kuumissa kylpylävesissä, kylmäpäisimmät voivat pulahtaa siellä myös avantoon. Rukalta löytyy myös useita laadukkaita ravintoloita, baareja ja yökerhoja illanviettoa varten sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet. Talvisen päivän kruunaa illalla kelopirttiemme persoonallisissa grillikatoksissa savustettu herkullinen lohi.

Kesällä

Kesällä Rukalta löytyy aktiviteettejä niin vauhdikkaalle menijälle kuin myös rauhallisemmalle kulkijalle. Kuusamon vaellusreiteistä kuuluisin, Karhunkierros, mutkittelee osittain Oulangan kansallispuiston jylhissä maisemissa. Sopivan ajomatkan päästä löytyy myös Riisitunturin upeat reitit.  Mökeiltämme pääsee myös vaeltamaan lyhyemmän retken Rukalle metsäteitä ja polkuja pitkin.   Vesiurheilun ystäville löytyy koskenlaskua, melontaa ja veneilyä, kalastusta ja uintia unohtamatta. Rukajärven Kelopirteiltä löytyy mm. kaksi soutuvenettä, joista toinen kauniilla Rukajärvellä ja toinen kalaisalla Vuosseli-järvellä. Tuothan omat pelastusliivit. 
Rauhallisempaan menoon Kuusamo tarjoaa vaikkapa golfia, ratsastusta, lintujen bongausta tai ihan vain luonnon rauhassa samoilua vaikkapa marjastuksen ja sienestyksen parissa.

 Linkkejä

 Rukan hiihtokeskuksen palvelut: www.ruka.fi
 Karhunkierros: http://www.luontoon.fi/karhunkierros
 Muuta tekemistä Rukalla: www.ruka.fi/tekeminen
 Ravintolapalveluita: www.ruka.fi/ruokaravintolat

 Ruokakaupat:
                     K-market Rukankylä www.ruka.fi/k-market-rukankyla
                     S-market Ruka www.s-kanava.fi/toimipaikka/s-market-ruka/517608261
 Pitopalvelut: http://www.kuusamo-opas.com/haku/pitopalvelut/

 Ohjemapalvelut: https://www.lammintupa.fi/ ; http://kuusamonlumo.fi/kalastusohjelmat-kuusamossa/

 

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci
Copyright © Rukajärven Kelopirtit Oy