Palvelut

Tutustu lähialueen palvelutarjontaan.
Täällä ei tekeminen lopu!

Vuosselin suosittu hiihtolenkki useine taukopaikkoineen kulkee kelopirttien lähistöllä eivätkä Rukan alueen alati kehittyvät palvelut ole kaukana. Muita palveluita löytyy pienen ajomatkan päästä Kuusamon kaupungilta. Kannattaa tutustua myös vapaa-ajan palveluihin laajemminkin keskusten ulkopuolelta, lähistöltä löytyy esimerkiksi lapsiperheiden suosikkipaikka Lammintupa, joissa on nähtävänä poroja ja huskyjä. Kesällä taas mökeiltä voi lähteä suoraan Karhunkierrokselle metsäpolkuja suunnistaen.

 

 

Rukan alueen palveluita ja aktiviteetteja

Talvella
Ruka on nimetty vuoden hiihtokeskukseksi v. 2003 ja 2014. Tunturilla riittääkin lunta aina lokakuun alusta toukokuun alkupäiville ja monenlaisia talvisia aktiviteettejä on tarjolla kaikille lomailijoille. Laskettelijoille ja telemark-hiihtäjille löytyy jokaiselle omaa tasoa vastaavat laskettelurinteet ja lumilautailijoille on rakennettu omat parkit. Mikäli pidät perinteisemmästä talviurheilusta Ruka tarjoaa laajat, valaistut maastohiihtoladut, mukaanlukien koiraladun. Vuosselin suositulle ladulle pääsee laskemaan käytännöllisesti suoraan Kelopirteiltä ja samaa reittiä pääset hiihtämään myös Rukajärven jäälle. Mökeiltä pääset luonnollisesti myös suoraan ovelta metsään lumikenkäilemään, ja reippaan kävelymatkan päästä löytyy taukopaikaksi esim. Lammintupa tai Korpikahvila. Rukalta löytyy toki myös erityisesti lumikenkäilyyn suunniteltu valmis reitti.  

Muitakin talvisia aktiviteetteja löytyy, esimerkiksi moottorikelkka-safarit, hiihtoratsastus tai vaikkapa pilkkiminen Rukajärvellä.  Eri harrastusvälineitä on mahdollista vuokrata useista eri paikoista Rukan ympäristöstä. Pakkasen puremia jäseniä voi lämmitellä kelopirttien saunojen lämpimien löylyjen lisäksi myös Kuusamon Tropiikin kuumissa kylpylävesissä, hurjimmat voivat pulahtaa siellä myös avantoon. Rukalta löytyy myös useita laadukkaita ravintoloita, baareja ja yökerhoja illanviettoa varten sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet. Talvisen päivän kruunaa illalla kelopirttiemme persoonallisissa grillikatoksissa savustettu herkullinen lohi.

Kesällä
Kesällä Rukalta löytyy aktiviteettejä niin vauhdikkaalle menijälle kuin myös rauhallisemmalle kulkijalle. Kuusamon vaellusreiteistä kuuluisin, Karhunkierros, mutkittelee osittain Oulangan kansallispuiston jylhissä maisemissa. Mökeiltämme pääsee myös vaeltamaan lyhyemmän retken Rukalle metsäteitä ja polkuja pitkin. Vesiurheilun ystäville löytyy koskenlaskua, melontaa ja veneilyä, kalastusta ja uintia unohtamatta. Rukajärven Kelopirteiltä löytyy mm. kaksi soutuvenettä, joista toinen kauniilla Rukajärvellä ja toinen kalaisalla Vuosseli-järvellä. Rauhallisempaan menoon Kuusamo tarjoaa vaikkapa golfia, ratsastusta, lintujen bongausta tai ihan vain luonnon rauhassa samoilua vaikkapa marjastuksen ja sienestyksen parissa. 

Linkkejä
Rukan hiihtokeskuksen palvelut: www.ruka.fi
Karhunkierros: http://www.luontoon.fi/karhunkierros
Muuta tekemistä Rukalla: www.ruka.fi/tekeminen
Ravintolapalveluita: www.ruka.fi/ruokaravintolat
Ruokakaupat:
                     K-market Rukankylä www.ruka.fi/k-market-rukankyla
                     S-market Ruka www.s-kanava.fi/toimipaikka/s-market-ruka/517608261
Pitopalvelut: http://www.kuusamo-opas.com/haku/pitopalvelut/

Ohjemapalvelut:https://kauppa.kuusamonlumo.fi/ ; https://www.lammintupa.fi/ ;

Kuusamon alueen palveluita

Kuusamon kaupunki
www.kuusamo.fi

Kuusamon Tropiikki
Kylpylä ja Angry Birds-park:  www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/kuusamon-tropiikki/

Kuusamon terveyskeskus
Raistakantie 1, 93600 KUUSAMO
Puhelinvaihde: 040 860 8600
Terveyskeskus infopiste: puh. 040 860 8610
Päivystyspoliklinikka: puh. 040 860 8611

 

 

 

Webdesign: Alfa-Tiimi, Toteutus: Lucci
Copyright © Rukajärven Kelopirtit Oy